Steeds meer zonnepanelen aan de kust, op het strand of zelfs in de zee! Dat gebeurt steeds vaker, kijk maar naar de ontwikkelingen aan de kust van Belgiƫ.

Als u ook zonnepanelen wilt gaan kopen in 2019 dan is het goed om het rendement te kennen en zijn er twee rendement soorten. Ten eerste gaat het om het zonnepanelen rendement van de zonne-energie naar stroom en ook natuurlijk het rendement financieel gezien. Als u aan de kust woont heeft u een hoger rendement, niet omdat het beter is maar omdat er minder bewolking is. Op Zonne-energieGids.be kom je meer te weten over zonne-energie, zonnepanelen en meer.

Waarom renoveren en zonnepanelen op het dak?

In de meeste gevallen zal de woningrenovatie te maken hebben met de aankoop van een nieuwe woning. Ook is het mogelijk, dat door ouderdom van de woning een renovatie nodig is. In beide gevallen zal vaak de leeftijd van de woning de reden zijn om voor een renovatie van de woning te kiezen. Hierdoor is de kans ook aannemelijk dat er asbest is gebruikt bij de bouw of een eerdere verbouwing van de woning. Het is daarom belangrijk om eerst het asbest te saneren om daarna te gaan renoveren.

Wat zijn de kosten van het asbest saneren?

Als u uw woning renoveren wilt gaan dan is het natuurlijk belangrijk om ook te weten met welk budget u kunt werken. Het is goed en belangrijk om te zien wat er allemaal mogelijk en nodig is. Het is goed om bij meerdere asbestbedrijven een offerte op te vragen om zo inzicht te krijgen in de prijzen, de kosten en de kwaliteit van het saneren van het asbest in uw woning. Hierna kun u zorgen voor een succesvolle renovatie van uw huis.

Het rendement van de zon naar uw energie meter!

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen waar u uit kunt kiezen. Ze hebben allemaal hun eigen rendement op het gebied van het opvangen van zonne-energie naar daadwerkelijk stroom. U zult vaak dunne-film zonnepanelen aantreffen op de daken. Ondanks dat ze niet het rendement hebben van de monokristallijne of polykristallijne zonnepanelen van zonne-energie naar stroom worden ze volop gekozen. Het grootste voordeel is dat ze wat goedkoper zijn in de aanschaf, waardoor u meer zonnepanelen kunt plaatsen op het dak. Hierdoor wordt het mindere rendement gecompenseerd.

Zonnepanelen op zee kan er zo uitzien. Haalbaar of niet?